opc_loader

Muurtuinen zijn ideaal voor een tuintje op een klein oppervlakte.

Muurtuinen zijn ideaal voor een tuintje op een klein oppervlakte.

Muurtuinen maken het mogelijk om planten aan de muur te laten groeien.

Het lijkt u heerlijk om planten of groenten te laten groeien in uw tuin of balkon. Alleen u heeft een zeer beperkte ruimte en eigenlijk helemaal geen plek voor planten en groenten. Een mooie oplossing is het plaatsen van muurtuinen in uw eigen tuin of tegen uw balkonhekwerk aan. Dit zijn speciale bakken die u rechtstreeks tegen uw hekwerk aan kan zetten. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de tuinen tegen de tuinschutting aan te maken. In deze bakken kan u verschillende planten plaatsen en laten groeien. U heeft zo een prachtige groene wanddecoratie in uw eigen achtertuin. Deze trendy manier van tuinieren wordt ook wel verticaal tuinieren genoemd. Laatst was hier nog een item over in Rob’s Grote Tuinverbouwing.

Muurtuinen voor uw eigen moestuin in de tuin.

Een moestuin lijkt u super leuk om in de tuin te plaatsen, maar u zit helaas nog steeds met de beperkte ruimte. Een tuinschutting kan eventueel gebruikt worden om uw moestuin tegenaan te plaatsen. Plaats eventueel wel wat folie tussen de bakken en de schutting in. U voorkomt zo dat de schutting gaat rotten doordat u er muurtuinen tegenaan geplaatst heeft. Als de bakken tegen de muur aan gemonteerd zijn dan is het slim om niet al te grote planten hierin te doen. Het is wel mogelijk om bijvoorbeeld een moestuintje te plaatsen. U hoeft zo geen extra hoekje vrij te maken en eventueel kan u kiezen voor een zonnig plekje tegen uw schutting aan.

Maak een schilderij met muurtuinen.

Met muurtuinen kan u eventueel een groen schilderij maken in uw eigen achtertuin. U kan een levendig 3D effect maken door verschillende dieptes te maken met diverse plantjes. Voor u het weet is uw schutting helemaal groen van de plantjes en krijgt u een levende schutting. Het onderhoud van muurtuinen kan relatief eenvoudig zijn als u voor simpele groene plantjes kiest. U hoeft dan weinig te doen om te genieten van uw eigen groene muur. Bij de muurtuinen in onze shop wordt speciaal vilt meegeleverd. Dit vilt zorgt ervoor dat water wordt vastgehouden en langzaam afgegeven. Zo droogt uw muurtuin niet te snel uit als het even niet geregend heeft.

Muurtuinen op uw balkon maken

Als u een appartement heeft dan mist u soms misschien wel het hebben van een eigen tuin. U heeft wel een plekje om lekker te gaan zitten, maar u heeft niet meer het onderhoud en verzorgen van een eigen tuin. Met muurtuinen creëert u eenvoudig tegen het hekwerk van uw balkon een eigen tuin. In de muurtuinen zit voldoende ruimte om bijvoorbeeld een eigen moestuintje aan te leggen of een complete muur van groene plantjes. Er gaat natuurlijk niets boven natuurlijke wanddecoratie en een muurtuin kan de ideale oplossing zijn voor uw eigen tuin.

Ga direct naar de uitgebreide collectie muurtuinen

verticale tuin

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.