opc_loader

Winddoek

Ben je op zoek naar een winddoek? Wij bieden verschillende soorten winddoeken aan. Onze winddoeken hebben we in de kleuren zwart, groen en zilver en worden direct van de rol afgesneden op de gewenste afmeting. Bevestigen van winddoeken kan zeer gemakkelijk door middel van tyraps of binddraad. Standaard zijn winddoeken leverbaar in de hoogtes van 1 m, 1,2 m, 1,5 m, 1,8 m en 2 m. Mocht de gewenste afmeting er niet tussen staan dan kunnen wij deze op maat laten maken.

Winddoek

Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 4 (van de 4 artikelen). Resultaat:1

Afwerking van winddoek

Onze winddoeken hebben een standaard randafwerking met ingeweven knoopsgaten boven en onder. Dit vergemakkelijkt de bevestiging met tyraps of binddraad. Voor meer versteviging kunnen we de winddoeken voorzien van PP-band met Rvs ronde zeilringen. Ben je hierin geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Gebruik een winddoek voor verschillende toepassingen. Denk hierbij onder andere aan de volgende toepassingen waar een winddoek geschikt voor is:

 • Windoek als hekwerkbekleding
 • Windoek als tuinafscheiding
 • Winddoek als blikvanger / sfeerverhoging
 • Winddoek als vijverafdekking
 • Winddoek als zwembadafdekking
 • Winddoek als zandbakbescherming
 • Winddoek als moestuinafscheiding
 • Windoek als windvanger

Wil je een winddoek kopen? Dan is het belangrijk om te weten welke winddoek het beste past bij jouw tuin en wat jouw wensen zijn. Wil je veel schaduw? Of juist een winddicht doek? En hoe goed wil je door het doek heen kunnen kijken? Elk doek heeft verschillende eigenschappen en zijn ontworpen om aan een zo breed mogelijk eisenpakket te kunnen voldoen. In ons assortiment vind je een groot aantal verschillende winddoeken. Zo is er voor iedere tuin wel een passend winddoek te vinden. Ons ruim aanbod zorgt ervoor dat er voor iedereen wel het juiste winddoek met de gewenste karakteristieke eigenschappen te vinden is. Ook is het bij ons mogelijk het gekozen winddoek rondom af te laten werken met een Polypropyleen band en ronde ogen om de 25 of 50 centimeter.

Winddoeken zijn ideaal om te worden opgezet achter nieuwe haagplanten om zodoende de bladeren te beschermen tegen harde wind en strenge vorst. Deze doeken worden ook vaak ter beveiliging gebruikt tijdens bouwconstructies.

De voordelen van een winddoek:

 • Eenvoudig te integreren aan een tuinschutting
 • Zeer effectief tegen wind
 • Laat in de zonlicht de planten groeien
 • Extreem duurzaam
 • Verhoogd de privacy
 • Elke hoogte mogelijk door meerdere rijen boven elkaar te monteren

In Nederland is er een weerselement die trouw regelmatig van zich laat gelden; de wind. Vaak wordt (vooral in de herfst) het tuingenot ernstig verstoord door windsnelheden vanaf 3 Beaufort. Door het plaatsen van een winddoek wordt de windsnelheid gereduceerd tot een minimum. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de grootte van de tuin. Bij een winddoek rondom een tuin ter grootte van een voetbalveld zal het effect gering zijn tenzij men plaats neemt dicht bij het doek. Maar aangezien de grootte van een gemiddelde tuin in Nederland in de meeste gevallen bescheidener afmetingen kent, zijn onze winddoeken uiterst effectief. Klanten zijn verbaast dat ze na het plaatsen van een van onze winddoeken gewoon in hun tuin kunnen zitten terwijl er een stevige wind waait en zij hier totaal geen hinder van ondervinden.

Ook wanneer je op zoek bent naar meer privacy in jouw tuin, dan is een winddoek een voordelige en eenvoudige oplossing. Er zijn verschillende groottes en kleuren. De beste optie is om te kiezen voor minimaal 90 gram per m2 of meer. Hoe dikker het materiaal hoe meer privacy het zal bieden en hoe beter het de wind tegen zal houden.

Door een winddoek achter een heg te plaatsen wordt de heg beschermt tegen de wind. Dit heeft als voordeel dat de heg beschermt wordt bij rukwinden tijdens stormen en dat de bladeren langer blijven zitten in de herfst. Ook als alle bladeren zijn gevallen kijkt men nog steeds tegen een groene “wand” aan wat de tuinsfeer ten goede komt.