opc_loader

Verticale tuinschutting

Wist u dat uw tuin optisch groter lijkt door de planken in verticale richting te plaatsen? En dat een verticale tuinschutting steviger is dan een tuinscherm. Kinderen en criminelen kunnen lastiger over verticale lamellen klimmen. De schuttinghoogte is makkelijk te bepalen. U heeft bovendien een eenvoudige mogelijkheid om uit te breiden?

Een verticale tuinschutting kan op veel manieren een ‘tuingevoel’ creëren. Zo is het plaatsen (hangen) van een verticale tuinschutting ideaal voor mensen met een balkon, stadstuin of zeer kleine tuin. Maar ook wanneer u een bepaalde muur of tuinschutting wilt voorzien van meer leven, zijn verticale tuinschuttingen de oplossing. Het is de laatste jaren een steeds grotere trend bij het inrichten van uw tuin: het voorzien van de wanden van terras of balkon met planten en bloemen. Door de toepassing van een verticale tuinschutting ontstaat in een zeer kort tijdsbestek een mooie muurtuin.

Verticale tuinschutting voor natuurlijke wanddecoratie

Bent u niet van de stille muurdecoraties als foto's, schilderijen of andere decoratie artikelen? Kies dan een levendige bloemenwand met de toepassing van een verticale tuin. De verticale tuinschutting modellen van watervasthoudend vilt kunnen zowel binnen als buiten aan een wand gemonteerd worden. Door in huis een bepaalde muur of in plaats van een schilderij een verticale tuinschutting te plaatsen, ontstaat er een levendig 3D-effect oftewel een 3D- wandbekleding.

De voordelen van een verticale tuinschutting
Wat zijn nou de voordelen van een verticale tuinschutting? Hier de voordelen van een verticale tuinschutting op een rij:

  • Steviger dan tuinschermen;
  • Met verticale tuinschutting is het moeilijker om overheen te klimmen voor kinderen en dieven;
  • U kunt zelf de schuttinghoogte bepalen, 1.80 of 2 meter;
  • Eenvoudig uit te bereiden;
  • Palen zijn mooier in het zicht dan bij horizontale plankenschuttingen;
  • Met een verticale tuinschutting heeft u maar 1 hoekpaal nodig om de hoek om te gaan met uw schutting. Bij schuttingen zijn horizontale planken is het materiaal om en om aan beide zijden gemonteerd is dat is een heel gedoe;

Ook is een verticale tuinschutting goed voor het buiten houden van ongedierte. Verticale tuinen kunnen worden geplaatst buiten het bereik van dieren en insectenplagen. Tevens zorgt een verticale tuinschutting ervoor dat uw planten omhoog groeien. Het oppervlak van de planten krijgt een grotere blootstelling aan de zon en verhoogde luchtcirculatie, met een gezondere tuin landschap als resultaat. Het biedt ook meer schaduw en privacy. Een verticale tuin beschermt zowel tegen zonlicht als nieuwsgierige voorbijgangers. Ideaal om schaduw tegen te gaan. Een verticale tuinschutting biedt niet alleen schaduw voor uzelf, maar ook voor uw planten, als u de planten op de juiste manier plaatst. Klik op de bovenstaande categoriepagina om de verticale tuinschuttingen te bekijken. Vragen? Neem dan contact met ons op.