opc_loader

Verticale tuinschutting

Wist u dat uw tuin optisch groter lijkt door de planken in verticale richting te plaatsen? Dat een verticale tuinschutting steviger is dan tuinschermen. Met verticale lamellen is het moeilijker om overheen te klimmen voor kinderen en dieven, u zelf de schuttinghoogte kunt bepalen en eenvoudig de mogelijkheid hebt om uit te breiden.


Een verticale tuinschutting heeft vele toepassing mogelijkheden om toch een tuingevoel te creëren. Zo is het plaatsen (hangen) van een verticale tuinschutting ideaal voor mensen met een balkon, stadstuin of zeer kleine tuin. Maar ook wanneer u een bepaalde muur of tuinschutting wilt voorzien van meer leven zijn verticale tuinschuttingen de oplossing. Het is de laatste jaren een steeds grotere trend bij het inrichten van uw tuin, terras of balkon om wanden te voorzien van planten en bloemen. Door de toepassing van een verticale tuinschutting systeem ontstaat in een zeer kort tijdsbestek een muurtuin.

Verticale tuinschutting voor natuurlijke wanddecoratie

Bent u niet van de stille muur decoraties zoals foto's, schilderijen of andere decoratie artikelen, kies dan voor een levendige bloemen wand met de toepassing van een verticale tuin. De verticale tuinschutting modellen van water vasthoudend vilt materiaal kunnen zowel binnen in het interieur aan een wand gemonteerd worden als ook buiten. Door binnen in uw interieur een bepaalde muur of i.p.v. een schilderij een verticale tuinschutting te plaatsen ontstaat er een levendig 3D effect of te wel een 3D wandbekleding.


De voordelen van een verticale tuinschutting

  • Wat zijn nou de voordelen van een verticale tuinschutting? Hier de voordelen van een verticale tuinschutting op een rij:

  • Steviger dan tuinschermen;

  • Met verticale tuinschutting is het moeilijker om overheen te klimmen voor kinderen en dieven;
  • U kunt zelf de schuttinghoogte bepalen, 1.80 of 2 meter;
  • Eenvoudig uit te bereiden;
  • Uw palen zijn mooier in het zicht dan bij horizontale planken schuttingen;
  • Met een verticale tuinschutting heeft u maar 1 hoekpaal nodig om de hoek om te gaan met uw schutting, bij horizontale planken schuttingen om en om aan beide zijden gemonteerd is dit altijd een heel gedoe.

Ook is een verticale tuinschutting goed voor ongedierte. Verticale tuinen kunnen worden geplaatst buiten het bereik van dieren en insectenplagen. Tevens zorgt een verticale tuinschutting ervoor dat uw planten omhoog groeien. Het oppervlak van de planten krijgt een grotere blootstelling aan de zon en verhoogde luchtcirculatie, met een gezondere tuin landschap als mooie resultaat. Het biedt ook meer schaduw en privacy. Een verticale tuin beschermt zowel tegen zonlicht als nieuwsgierige voorbijgangers. Ideaal om schaduw tegen te gaan. Een verticale tuinschutting biedt niet alleen schaduw voor uzelf, maar ook voor uw planten, als u de planten op de juiste manier plaatst. Klik op de bovenstaande categoriepagina om de verticale tuinschuttingen te bekijken. Vragen? Neem dan contact met ons op.