opc_loader

Balkonhekbekleding

Wanneer je behoefte hebt aan meer privacy op je balkon dan is balkonhekbekleding de meest voor de hand liggende oplossing. Deze bekleding die zeer eenvoudig te monteren is op ieder balkon voorkomt inkijk waardoor privacy is gewaarborgd. Een andere belangrijke reden waarom juist vaak voor balkonhekbekleding wordt gekozen is dat de wind ook wordt tegen gehouden. En juist op balkons op hogere verdiepingen is hier vaak sprake van. Na het plaatsen van deze winddichte bekleding is het dan mogelijk om langer ’s-avonds, of juist ’s-morgens vroeg buiten te zitten.
Wij verkopen twee soorten materialen balkonhekbekleding: het HDPE-schaduwdoek (95% UV-werend) en het polyesterscherm (100% UV-werend). Beide varianten balkonhekbekleding zijn leverbaar in diverse kleuren. Het bevestigen van de bekleding aan het balkonhek gaat zeer gemakkelijk met de bijgeleverde materialen. Wij hebben meerdere categorieën balkonhekbekleding. De categorieën zijn:

Balkonhekbekleding tegen nieuwsgierige buren

Een balkonhekbekleding zorgt voor een meer decoratieve aankleding van een balkon in plaats van de metalen stijlen van het hekwerk. Stevige stiksels en naden in combinatie met de UV-werende werking zorgen voor een gegarandeerde lange levensduur. Het materiaal is weer- en scheurbestendig (het weerstaat zelfs zware stormen) en waterafstotend, dus ideaal voor ons klimaat. Hardnekkig vuil op de balkonhekbekleding kan gemakkelijk worden gereinigd met water en zeep.
Wat is het verschil tussen beide materialen balkonhekbekleding? Het grootste verschil is dat het HDPE materiaal een doek betreft en het polyester materiaal een scherm. Het HDPE doek geeft een andere sfeer en heeft een doorkijk van 10 tot 30% afhankelijk van het type doek. In de regel kan men ook stellen dat hoe hoger het percentage doorkijk hoe meer wind het doek door laat. Dus met een doorkijk van 30% zul je ook ongeveer 30% meer wind doorlaten. Dit kan een bewuste keuze zijn als een balkon pal op het zuiden uitkijkt midden in een grote stad. Dan is in de zomer een licht briesje welkom maar dat alle buren jou kunnen zien zonnen niet. Een perfecte combinatie dus!
Het polyester materiaal is verwerkt tot schermen met als resultaat dat dit gegarandeerd 0% inkijk doorlaat en dus ook alle wind tegen houdt. Vaak wordt er voor deze oplossing gekozen in buitengebieden of balkons die veel wind vangen.
Verschil in duurzaamheid en onderhoud is er een beetje, het DHPE doek mag af en toe (indien mogelijk) in de wasmachine of met de hand gewassen worden en ondanks dat het doek 95% UV-werend is zal het na een lange termijn (10+ jaar) lichte verkleuringen vertonen en op nog langere termijn zal het doek ooit versleten raken. De eventuele verkleuring hangt af van de hoeveelheid zonuren die het doek moet doorstaan maar dit proces gaat zo geleidelijk en gelijkmatig dat het amper zichtbaar is.
Het polyester materiaal is 100% UV werend en zal niet verkleuren, ook niet na vele jaren te zijn blootgesteld in direct zonlicht. Het onderhoud van dit materiaal is puur een persoonlijke kwestie, zelfs zonder enige aandacht zullen deze schermen nagenoeg eindeloos lang meegaan maar zal er zich natuurlijk wel enige vuil op gaan hopen. Af en toe reinigen met een sopje volstaat maar dit is enkel nodig om het scherm er weer fris uit te laten zien, voor de duurzaamheid heeft dit geen enkele invloed verder.

Bij de productie- en het verzendproces van de polyester balkonhekbekleding doeken ontstaan vouwen en plooien. In deze vouwen en plooien in de lichtere varianten (ecru, wit, ect) van de balkonhekbekleding kan een lichte grijze streep ontstaan, dit is volkomen normaal en verdwijnt na enige tijd. Deze vouw, plooi of lichtgrijze streep valt dus ook niet onder het herroepingsrecht en kan daardoor niet geretourneerd worden. Wil je dit absoluut uitsluiten? Kies dan voor de balkonhekbekleding vervaardigd van HDPE-materiaal.

Balkonhekbekleding bestellen

Een balkonhekbekleding biedt meer privacy op ieder balkon. Dus geen nieuwsgierige buren meer maar een doek dat precies past op jouw balkonhek. De balkondoeken kunnen op maat worden gemaakt. Bekijk de categorieën balkondoeken die we door heel Nederland leveren. Deze materialen kunnen gemakkelijk en snel gemonteerd worden. Bekijk ons assortiment en na bestelling heb je de balkonhekbekleding nog dezelfde week in huis.