opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 31 reviews

Tuinschermen

De voordelen van een ​​tuinscherm

Met de aanschaf van een tuinscherm maak je voor eens en voor altijd een einde aan de doorkijk. Het houdt nieuwsgierige blikken buiten en bied je de mogelijkheid om buiten te genieten van je ontspanning, in volledige privacy. Het kunststof tuinscherm is ook een formidabel schild tegen de wind. Dankzij dit scherm behoort de onaangename tocht in de avond en op frissere dagen tot de verleden tijd. Ook zijn deze tuinschermen een verrijking van jouw tuin, terras of binnenplaats. Mocht je nu uitkijken op een betonnen muur, een lelijke schutting of vanaf je balkon rechtstreeks op de tuin van je buren, met onze tuinschermen is je uitzicht in no time omgetoverd tot een sfeervolle plek met maximale privacy. Je kunt kiezen uit de robuuste en onverslijtbare kunstmatige modellen, of je gaat voor de natuurlijke varianten zoals Bamboe of Heide.

Welke keuze je maakt is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en omgeving. De natuurlijke modellen gaan harmonieus op in de vegetatie van jouw tuin, terwijl de kunstmatige modellen een modernere en strakkere sfeer geven. Door bedrijven worden vaak de Vlechtbanden en Zichtbanden gekozen vanwege de zeer robuuste kwaliteit en strakke uitstraling, particulieren kiezen weer wat vaker voor de Kunststof of Natuurlijke Tuinschermen. Dit is geen ongeschreven regel, kies vooral het product wat het beste aansluit op jouw situatie.

Voor het afschermen van jouw terras, balkon of tuin

De Tuinschermen die wij aanbieden variëren in kijkdichtheid van 30% bij de modellen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, tot wel 100% van de kunststof modellen. Hier dien je rekening mee te houden bij je keuze. In een tuin vind je 30% misschien voldoende, maar voor een zwembad wordt weer vaker voor de modellen gekozen met een hogere kijkdichtheid. Wanneer je aan jouw huidige tuin- of terrasafscheiding een Tuinscherm plaatst, is er altijd sprake van verhoging van privacy en fungeert deze tegelijkertijd ook als windbreker. Ook wordt geluid buitengehouden en in de regel geldt, hoe hoger de kijkdichtheid hoe meer geluid en wind er wordt tegen gehouden.

Mocht je aan een drukke straat wonen, dan is het verstandig te kiezen voor de kunststof modellen zoals onze Vlechtbanden. Deze reduceren voor 99% het zicht en afhankelijk van de hoogte van jouw hek ook het geluid. Een hek van 1,5 meter hoogte houdt natuurlijk minder geluid tegen dan een hek van 2,5 meter hoogte. Wij helpen je graag met advies om ervoor te zorgen dat het doel dat je voor ogen hebt ook echt wordt gerealiseerd. Op onze website staan bij alle modellen het percentage van de kijkdichtheid en de foto's geven je een indicatie van het eindresultaat.

tuinscherm natuurlijk wilgenmat

Natuurlijke of kunststof tuinschermen

Het natuurlijke tuinscherm valt vooral op door zijn discrete en natuurlijke uitstraling. De Bamboe, de Riet stokken, de Boomschors en de Heide matten passen perfect bij bomen, gras en planten. Wel zijn ze kwetsbaarder voor weersinvloeden en gaan hierdoor minder lang mee dan de robuuste kunststof tuinschermen. De van kunststof vervaardigde modellen zijn in de fabriek zo behandeld dat ze bestand zijn tegen de felste zon, veel regen en extreme temperaturen.

De natuurlijke tuinschermen moeten na enkele jaren worden vervangen, de kunststof tuinschermen gaan makkelijk 10 jaar mee. Het onderhoud is bij kunststof tuinschermen erg eenvoudig, heel af en toe met een sopje de panelen afnemen is voldoende. De natuurlijke schermen "leven" meer dan de kunststof, dus af en toe moeten de schermen even op de spanning worden gecontroleerd. Het schoonmaken is niet nodig, net zoals je een plant of boom niet hoeft schoon te maken.  De 100% plantaardige heide is dé decoratietrend van dit moment. Ze geven een Mediterrane sfeer aan jouw tuin of terras en zijn zeer snel en makkelijk te plaatsen. Heb je vragen of kun je advies gebruiken? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Tuinhekbekleding.nl is ook toonaangevende leverancier van Tuinschermen in Nederland