opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 32 reviews

Tuinhekbekleding

Tuinhekbekleding en schuttingdecoratie

Op zoek naar mogelijkheden om je tuin af te scheiden? Kies bij ons uit de vele hoogwaardige materialen om jouw tuin of terras op een mooie en duurzame manier af te schermen. Populair zijn de zichtbreeknettenprivacydoeken en kunsthagen. Met al deze artikelen voorkom je inkijk en zit je altijd heerlijk uit de wind. Creëer meer privacy en sfeer in je tuin wanneer deze grenst aan de straat of dichte bebouwing. Tuinhekbekledingen zijn er in verschillende soorten materialen die tegen een tuinhek gemonteerd worden. De diverse keuzes zijn ook leverbaar in verschillende kleuren, van natuurlijk groen tot modern strak zwart.

Tuinhekbekleding voor tuin, terras en balkon.

Kunststof privacydoeken kennen vele namen waaronder zichtbreeknet, winddoek of afschermdoek en bestaan ​​uit een weerbestendig, slijt-, kleur- en scheurvast netweefsel. Ze hebben een hoge Uv-tolerantie en gaan hierdoor vele jaren mee. Tegelijkertijd beschermt een windbreekgaas tegen ongewenste en nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. Het brengt een stukje privacy terug en creëert een ware oase van welzijn, privacy en windbescherming in je tuin.

Onze doeken zijn gemaakt van gebreid polyethyleen, waardoor ze er zeer mooi uitzien en bijzonder sterk zijn. Ze vervullen hoofdzakelijk twee doelen; privacy en windbescherming. Deze doeken kunnen overal tegenaan gemonteerd worden, te denken valt aan een tuinhek, schutting, afrastering of hekwerk. Mensen kennen deze doeken onder verschillende namen, dit is vaak afhankelijk voor het doel waarvoor ze het doek willen gebruiken. Wil iemand meer privacy dan gaat deze persoon op zoek naar een privacydoek, en wil iemand graag uit de wind zitten, dan wordt er naar een winddoek gezocht. Maar het zijn over het algemeen genomen precies dezelfde doeken. Vandaar dat je op onze website precies dezelfde doeken tegen kunt komen met verschillende namen.

Ligt de focus op het gebruik als winddoek, dan moet je rekening houden met de maaswijdte. Hoe fijner de wijdte van de maas (aantal gaten per cm²), hoe beter de bescherming tegen de wind. Bij gebruik als privacydoek speelt ook de kleur een rol. Hoe donkerder het doek, hoe beter de privacybescherming. Er zijn maar weinig privacydoeken die 100% ondoorzichtig zijn. Het privacydoek 300 g/m² komt dichtste in de buurt met 99% ondoorzichtigheid. Door deze doeken is nagenoeg niets meer te zien, hooguit zijn er schaduwrijke contouren achter de doeken te herkennen, afhankelijk van de lichtval.   

Maak onderstaand je keuze

zichtbreeknet zwart privacydoek antraciet winddoek donkergroen hekwerkpoort winddoek antraciet
Zichtbreeknet Privacydoek Winddoek Tuinpoort winddoek

Tuinafscheiding met kunststof tuinschermen

Met een kunststof tuinafscheiding zoals een kunsthaag of tuinschermen, krijgt je tuin of terras een totaal andere uitstraling. Je kunt dit vergelijken met een woonkamer met kale muren of met een trendy behang. Natuurlijk komt het vaak aan op smaak en persoonlijke voorkeur, maar in de regel zal niemand hard beton prefereren boven een gezellig behang. Dit geldt ook voor een tuin die wordt afgescheiden met een kaal hek of een betonnen muur.

Al onze tuinafscheidingen zijn van dusdanige kwaliteit kunststof dat ze goed bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Met het plaatsen van een kunsthaag of een kunststof tuinscherm tegen de schutting wordt de algehele uitstraling van de tuin aanzienlijk verbetert. Daarnaast heeft het bekleden van een open tuinhek met een kunststof vlechtband of tuinscherm ook als voordeel dat de wind wordt geremd. Hierdoor kun je veel vaker in het zonnetje van je tuin genieten, ook met lagere temperaturen, want de wind blijft buiten de tuinafscheiding en de gevoelstemperatuur ligt hierdoor veel hoger.   

Maak onderstaand je keuze

tuinafscheiding kunsthaag tuinafscheiding kunst sprietjes haag kunststof tuinschermen kunststof tuinschermen vlechtband
Kunsthaag Sprietjeshaag Kunststof tuinschermen Vlechtband

Natuurlijke tuinschermen als tuinschutting

Natuurlijke tuinschermen, helemaal vervaardigd van natuurlijke materialen zoals wilg, bamboe, boomschors, heide of riet, zijn bijzonder geschikt om de tuin of erfafscheiding te beschermen tegen nieuwsgierige blikken vanaf de straat of van de buren. De standaard afscheiding van de tuin wordt met onze natuurlijke tuinschermen omgetoverd tot een subtiele achtergrond, waar de tuin op een natuurlijke manier overgaat in de afscheiding. De natuurlijke tuinschermen zijn decoratief en bieden meteen vanaf dag één privacy.

Naast de bescherming tegen nieuwsgierige blikken dient een natuurlijke tuinschutting uitstekend als wind- en zonwering voor de tuin, terrassen, balkons, garages en carports. Natuurlijke schermen worden ook vaak gebruikt als decoratie voor het aankleden van een kantoor, feestzaal of thuis in een veranda of serre. Tegenwoordig zie je de natuurlijke matten steeds vaker terug als dakbedekking van een terrasoverkapping. Het grote voordeel is dat ze licht van gewicht zijn, snel te monteren, ecologisch volkomen onschadelijk, een lange levensduur hebben en relatief goedkoop zijn.   

Maak onderstaand je keuze

natuurlijk tuinscherm bamboe natuurlik tuinscherm wilgenmat natuurlijke tuinschutting heidemat natuurlijk tuinscherm riet
Bamboe Wilgen Heide Riet

Bescherm ideeën voor elk balkon

Een balkonhekbekleding maakt een einde aan nieuwsgierige blikken en tovert het balkon om tot een ongestoorde plek. We tonen oplossingen die het zicht naar de zijkant, naar boven of naar beneden verbergen. Je kunt kiezen voor doeken, vlechtwerk, gordijnen en balkonschermen in natuurlijke materialen zoals hout en bamboe matten. Of je kiest voor onderhoudsvrije materialen zoals kunststof of polyethyleen. We willen allemaal graag een beetje privacy in ons appartement en dit geldt natuurlijk ook voor het balkon. Een balkonscherm zorgt hiervoor en beschermt daarbij ook tegen de wind en de zon.

Het is mogelijk de afbakening op elke manier te plaatsen zodat het zicht van boven, opzij of schuin naar beneden wordt belemmerd. Wel dient voor elk doel of locatie van plaatsing van het doek te worden bekeken welk materiaal het meest geschikt is. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen en wij geven je graag advies. Naast de vele standaard oplossingen biedt Schaduwdoekkeuze.nl ook balkondoeken helemaal op maat gemaakt! Op deze manier bieden we voor ieder tuinhek, balkon, terras of andere plaats de perfecte bescherming tegen zon, wind, regen en privacy op maat.  

Maak onderstaand je keuze

balkonhekbekleding balkondoek balkonhekbekleding balkonscherm balkonbekleding balkongordijnen balkonhekbekleding op maat
Balkondoeken Balkonschermen Balkongordijnen Maatwerk