opc_loader

Balkongordijnen   

Verhoog de uitstraling van ieder balkon met een balkongordijn. Naast de vele praktische voordelen die balkongordijnen hebben, bieden ze ook een sfeer verhogende uitstraling aan een balkon. Door een ruim aanbod in kleuren en dikte (gram per m²) is er altijd wel een juist balkongordijn te vinden wat past bij de inrichting van jouw balkon en voldoet aan jouw wensen. Het kunststof HDPE-materiaal waar de balkongordijnen van gemaakt worden is weerbestendig en onderhoudsvrij. Hierdoor is het geen enkel probleem om de balkongordijnen het gehele jaar buiten te laten hangen. Wanneer het balkongordijn open is kun je het draperen (naar de zijkant schuiven) zoals een echt gordijn binnen in een woning.

Tekst gaat verder onder de productafbeeldingen

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen). Resultaat:1

Voordelen van balkongordijnen

Door het plaatsen van een balkongordijn ben je beschermt tegen zonnestralen en wind. Daarnaast zijn balkongordijnen privacy verhogend doordat het de inkijk belemmerd op het balkon. Dankzij de structuur van het HDPE-materiaal is het wel mogelijk om van binnen naar buiten kijken, maar niet van buiten naar binnen. Buren en passanten zien dan schimmen, schaduwen en bewegingen maar het herkennen van personen is uitgesloten. Een ideale mix van genoeg privacy maar toch zicht vanaf een balkon en het feit dat de wind door de open weefstructuur zorgt voor een licht briesje. Stevige wind wordt wel gereduceerd waardoor er een perfecte binnenklimaat ontstaat op het balkon en het hierdoor ook mogelijk is buiten te zitten als het al wat kouder is. De warmte blijft ook beter hangen doordat het balkon afgesloten is met het balkongordijn.

Eenvoudig en snel monteren van een balkongordijn

Balkongordijnen kunnen op twee verschillende manieren gemonteerd worden, namelijk in een rail of over een staalkabel. De meest soepele manier is via het railsysteem, deze wordt gemonteerd tegen het plafond. Via dit systeem rollen de rollers met het buitengordijn over de rails. Op deze manier kunnen de buitengordijnen soepel van links naar rechts geschoven worden en eventueel worden vastgemaakt.

Wanneer je op de bovenste verdieping woont van een appartementencomplex en daardoor geen plafond hebt om een rail te bevestigen is het ook mogelijk een staalkabel te spannen van links naar rechts. Door de ronde zeilogen die in het balkongordijn zijn bevestigd schuift deze over de staalkabel van links naar rechts.
Balkongordijnen zijn niet alleen essentieel om het licht te reguleren en privacy te waarborgen, ze hebben ook een grote impact op de stijl van het balkon. Met ons brede assortiment verschillende gordijntypen en stijlen bieden wij de ideale oplossing voor ieder balkon.