opc_loader

balkongordijnen

Balkongordijnen

Verhoog de uitstraling van het balkon met een balkongordijn. Naast de vele voordelen die balkongordijnen u kunnen bieden geven ze ook een sfeer verhogende uitstraling aan uw balkon. Door een ruim aanbod in kleuren en dikte (gram per m²) is er altijd wel een juist balkongordijn te vinden wat past bij de inrichting van uw balkon en voldoet aan uw wensen. Het kunststof HDPE-materiaal waar de balkongordijnen van gemaakt worden is weerbestendig en onderhoudsvrij. Hierdoor is het geen enkel probleem om de balkongordijnen het gehele jaar buiten te laten hangen. Wanneer het balkongordijn open is kunt u het draperen zoals een echt overgordijn binnen in een woning.

Lees meer over Balkongordijnen onder de producten.

Voordelen van balkongordijnen

Door het plaatsen van een balkongordijn bent u beschermt tegen zonnestralen en wind. Daarnaast zijn balkongordijnen privacy verhogend doordat het de inkijk belemmerd op het balkon. Uzelf kunt ondanks de structuur van het HDPE-materiaal toch van binnen naar buiten kijken door het balkondoek, niet volledig natuurlijk maar u ziet wel schimmen en licht. Het belangrijk voordeel van een balkongordijn is dat het naast het zonnelicht ook een grote hoeveelheid wind tegen houdt. De wind is vaak op een balkon een irritante factor doordat deze door de hoogte zwaarder is. Met een balkongordijn verlengt u dus het buitenverblijf op uw balkon. Daarnaast blijft ook de warmte beter hangen doordat het balkon afgesloten is met het balkongordijn.

Eenvoudig en snel monteren van een balkongordijn

Balkongordijnen kunnen op 2 verschillende manieren gemonteerd worden, namelijk in een rail of over een staalkabel. De meest soepelste manier is via het railsysteem, deze monteert u tegen het plafond. Door het railsysteem rollen de rollers waar het buitengordijn aan hangt. Op deze manier kunt u de buitengordijnen soepel van links naar rechts schuiven en eventueel vastmaken.

Wanneer u op de bovenste verdieping woont van een appartementencomplex en daardoor geen plafond heeft om een rail te bevestigen, dan kunt u een staalkabel spannen van links naar rechts. Door de ronde zeilogen die in het balkongordijn zijn bevestigd schuift deze over de staalkabel van links naar rechts.

Meet de paal of het spoor dat boven het venster is gemonteerd (meet het venster zelf alleen als het van muur tot muur is). Balkongordijnen met een lengte tot 1,25 cm boven de drempel. Balkongordijnen onder de drempel moeten 15 cm onder de drempel vallen. Balkongordijnen zijn niet alleen essentieel om het licht te regelen en privacy te waarborgen, ze hebben ook een grote impact op de stijl van uw balkon. Met ons brede assortiment verschillende gordijntypen en stijlen biedt Tuinhekbekleding.nl de ideale oplossing voor elke balkon.