opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 31 reviews

Filters
Materiaal
Model
Kleur
Hoogte
Lengte
Dichtheid

Kunststof tuinschermen

38 Artikelen

De voordelen van Kunststof Tuinschermen

Kunststof tuinschermen hebben bijzonder veel voordelen waardoor ze vaak geplaatst worden bij tuinen, terrassen, horecagelegenheden, zwembaden, tennisbanen, etc. Elke buitengelegenheid leent zich voor een Kunststof Tuinscherm. De voornaamste redenen om te kiezen voor dit type scherm zijn:

  • het verhogen van de privacy omdat het niet (of amper) mogelijk is door het scherm heen te kijken
  • bescherming tegen de wind
  • vuil (stof, zand, bladeren) worden ook geweerd
  • eenvoudig te plaatsen
  • geen onderhoud nodig
  • door UV-behandeling geen verkleuring na jaren gebruik
  • weersbestendig
  • chique uitstraling

Het enige wat nodig is om het kunststof tuinscherm te plaatsen is deze te bevestigen tegen palen of aan een bestaand hekwerk met behulp van binddraad, clips of tie-wraps. Doordat de lamellen onderling ook weer verbonden zijn met weerbestendige draden is het scherm bestand tegen hoge windsnelheden. Doordat het materiaal is opgebouwd uit diverse slijtvaste componenten is het bestand tegen zowel krachtige zon en hoge temperaturen als tegen strenge vorst. Het enige wat we adviseren is om een keer in de lente met een hogedrukspuit al het vuil van de lamellen af te spuiten en daarna zien ze er weer als nieuw uit. Jaar na jaar.

kunststof tuinschermen

Altijd het juiste formaat

Je kan de Kunststof Tuinschermen in iedere gewenste maat maken als je ze zelf met een schaar inkort. De lengte is altijd standaard 3 meter en deze kan worden ingekort en natuurlijk eindeloos worden verlengd. De hoogtes variëren van 90 cm tot 2 meter met stappen van 20 centimeter. Uiteraard is het ook mogelijk om de lengte te gebruiken als hoogte, je kan dan een scherm maken van 3 meter hoogte! Dit wordt vaak gedaan bij Tennis-, Squash-, Badminton- en Golfbanen om ballen binnen het terrein te houden. Ook privéaangelegenheden als sauna's gebruiken deze techniek om er zeker van te zijn dat er niet over de schermen heen kan worden gegluurd. De schermen zijn bijzonder flexibel en tot de centimeter nauwkeurig op maat te maken. 

Samengestelde kunststof tuinschermen zijn van volledig PVC-kunststof en eventueel verbonden door RVS draden. De tuinschermen zijn leverbaar in diverse kleuren en diverse modellen zoals paneel (deze pagina) of band. De kleuren zijn door en door wat betekent dat er bij een beschadiging geen kleurverschil optreedt. Het betekent ook dat de kleur niet (of minimaal) vervaagt na verloop van tijd door de zonnestralen. Onze composiet verduisterende lamellen zijn een lust voor het oog, slijtvast en scherp geprijsd. Heb je vragen over dit product? Neem contact op!

Tuinhekbekleding.nl is toonaangevende leverancier van Kunststof tuinschermen in Nederland