opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 31 reviews

Filters
Materiaal
Model

Balkondoeken

6 Artikelen

Meer privacy met een Balkondoek

Bescherm jezelf tegen nieuwsgierige blikken en verhoog je privacy door jouw balkon of terrasreling uit te rusten met een van onze balkondoeken. Ze houden 99% van het licht tegen dus, erdoorheen kijken is onmogelijk. Balkondoeken geven je meer privacy en dat is vaak geen overbodige luxe vanwege het open karakter van een balkon. Tegelijkertijd mag de afscheiding wel wat luchtiger zijn dan in een tuin om niet te veel een “opgesloten” gevoel te creëren. Het kunststof HDPE-materiaal heeft een fijne structuur met minuscule gaatjes waardoor altijd een fris briesje wind doorheen kan.

Je kunt kiezen uit vijf verschillende kleuren en acht afmetingen. Dus voor bijna elk balkon is er een geschikt doek. En mocht jouw balkon afwijkende maten hebben? Geen probleem! Wij maken ze, als je wilt, helemaal op maat.

Balkondoeken materiaal

Los van de privacy winst zorgt het zeer dichte en sterke weefsel ervoor dat ze bijna alle wind tegenhouden. Is jouw balkon gelegen op een hoge verdieping en vang je daar veel wind? Met onze doeken is dat verleden tijd. Deze doeken zijn gemaakt van geverfd acrylaat en dit materiaal wordt ook vaak gebruikt voor het vervaardigen van allerlei zonwerende doeken voor de horeca, waar hoge eisen aan worden gesteld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het doek tijdens een storm wordt beschadigd, ze zijn hier tegen bestand. Wel is van belang dat ze goed gemonteerd worden (strak) zodat ze niet gaan klapperen tijdens harde wind. Ook hoef je niet bang te zijn dat er rotting plaats vindt of dat de doeken gaan verkleuren, ze zijn kleurvast.

Montage

Het monteren van een balkondoek is erg eenvoudig. Balkondoeken zijn meestal voorzien van rvs-zeilogen waardoor je een touw of snoer kunt rijgen om zo de doeken te bevestigen. Eenmaal bevestigd kun je er voor kiezen ze het hele jaar door te laten hangen, of ze tijdens de winter droog op te bergen. Doordat ze snel te (de-)monteren zijn, wordt vaak gekozen voor de laatste optie.  Zorg er wel voor dat de doeken helemaal droog zijn voordat je ze opbergt. Om vouwen te voorkomen adviseren we ze dan ook ze op te rollen in plaats van te vouwen. En beter op te bergen op een droge zolder, dan een vochtige kelder.

Onderhoud

Om te zorgen dat je doeken fris blijven adviseren wij om ze twee keer per jaar met een sopje schoon te maken. Voor het hardnekkigere vuil kun je de zachte kant van een schuursponsje of een borstel gebruiken. Door in tegengestelde richtingen te boenen zal het vuil vanzelf losweken. Gebruik wel ruim sop en zorg dat het water niet te sterk bevuild raakt. Werk met matige druk en ga vooral niet met kracht boenen, dit kan schade toebrengen aan het doek. Spoel daarna grondig af met schoon water.

Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen, zure producten, oplosmiddelen (aceton, tolueen, perchloorethyleen, etc.) en hogedrukreinigers om jouw doek schoon te maken. Alle bovenstaande instructies moeten nauwgezet worden nageleefd wil je nog aanspraak kunnen maken op garantie, indien nodig.

Heb je vragen over onze doeken? Neem dan contact met ons op of bel ons op 040-2826082.

Tuinhekbekleding.nl is toonaangevende leverancier van balkonhekbekleding in Nederland