opc_loader

Menu

9.2 / 10 van 24 reviews

Filters
Materiaal
Model
Kleur
Breedte
Hoogte
Dichtheid

Aluminium

3 artikelen

Aluminium tuinscherm staat voor een leven lang perfectie

Wat kenmerkt de persoonlijke droomtuin? Privacy. En wat moet je doen om daarin verzekerd te zijn van rust en privacy zodat je er optimaal in kunt genieten? Plaats een ondoorzichtige aluminium tuinscherm schutting die gegarandeerd 100% voor privacy zorgt. Hiervoor ben je bij Tuinhekbekleding.nl aan het juiste adres. Wij hebben verschillende volledig duurzame aluminium tuinschermen voor je in diverse afmetingen en designs. Met de tijdloze uitstraling van aluminium geeft je het terras of tuin een exclusief tintje. Aluminium schuttingen blinken uit door hun tijdloze, representatieve uitstraling en onderhoudsvrije duurzaamheid.

Voordelen aluminium tuinscherm

  • Corrosiebestendig materiaal: Tijdens de productie krijgt aluminium een duurzame en niet-poreuze coating die beschermt tegen vocht en corrosie voorkomt. Hierdoor vervalt de noodzaak om impregnerende producten te moeten gebruiken zoals bij houten schuttingen.
  • Weerbestendigheid: Aluminium is ongevoelig voor regen, vorst, hitte en UV-stralen.
  • Hoge stabiliteit: Aluminium is een van de lichte metalen, maar heeft een hoge torsiestijfheid in profielvorm. Het aluminium tuinscherm heeft, mits stevig verankerd in een stevige ondergrond, ook de functie van windscherm.
  • Verscheidenheid aan kleuren: Het aluminium terrasscherm is meestal gepoedercoat en daarom verkrijgbaar in vele RAL-kleuren. De industriële poedercoating zorgt voor een gelijkmatige, uiterst duurzame verfapplicatie.
  • Bewerking: Ideaal voor de doe-het-zelvers. Je kunt het aluminium tuinscherm eenvoudig bevestigen.
  • Onderhoudsvriendelijk: Ook na jaren ziet het aluminium terrasscherm er nog als nieuw uit. Impregneren is niet nodig, vuil kan eenvoudig van het gladde oppervlak worden geveegd of met water worden afgespoeld.
  • Veelzijdigheid: Je kunt het aluminium zichtscherm gemakkelijk uitbreiden met een eventuele tuinpoort.

Kwaliteit en duurzaam tuinscherm

Voor de duurzame onderhoudsvrije eigenschappen van een tuinscherm moet je wat dieper in de buidel tasten, zeker in vergelijking met een privacydoek of een vlechtband van kunststof is het aluminium terrasscherm qua prijs een zwaargewicht. De prijs varieert afhankelijk van het model en afmeting. Je kan de onderlinge aluminium terrasschermen onderling combineren door tussen de basic panelen een design paneel te plaatsen.

Aluminium tuinpaneel poedercoating!

Aluminium is bij uitstek geschikt voor buitengebruik. Maar niet elke aluminium tuinpaneel is van dezelfde kwaliteit wanneer het buiten gebruikt wordt. Op de lange termijn kan de kleurintensiteit van een minder kwalitatief aluminium tuinschutting afnemen. De kwaliteit verschillen worden vooral gekenmerkt van de poedercoating die gebruikt is voor het op kleur brengen van je tuinscherm. Naast de kwaliteit van de gebruikte poedercoating is de baktemperatuur waarbij het poeder uithardt op de aluminium basis belangrijk voor de kwaliteit. Kortom, de stabiliteit en fijne structuur van de coating verbetert naarmate het warmteniveau. Naarmate de tijd verstrijkt wordt bij mindere kwaliteit de slijtage weerstand zichtbaar door de verschillende weersomstandigheden. Een aluminium privacyscherm moet daarom zo slijtvast mogelijk zijn. Dan is het niet alleen kras- en stootvast, maar laat het ook door de jaren heen vocht afdruipen zonder dat er oppervlakte- of kleurveranderingen worden waargenomen.

Verschillende aluminium terrasscherm modellen

Het aluminium terrasscherm biedt verrassende model mogelijkheden In tegenstelling tot de basic tuinpanelen zijn er ook de decoratieve tuinschermen. Hiermee geef je jouw tuin of terras kunt een persoonlijke uitstraling. Combineer de verschillende aluminium terrasschermen tot een geheel tuinschutting of plaats een aluminium decoratie paneel op je terras of in de tuin.