opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 32 reviews

Montage van Bamboe Tuinschuttingen

Een tuinschutting plaatsen van Bamboe matten is vrij eenvoudig alleen u moet met een aantal punten rekening houden. Bamboe is een natuurproduct waardoor de onderlinge bamboe stengel in afmeting en vorm verschillen. Om van al deze verschillende bamboe stengels een tuin schutting te maken worden deze onderling verbonden met gegalvaniseerde ijzerdraden om meer stevigheid te creëren. Ondanks deze constructie is het toch niet verstandig een Bamboemat vrijstaand te plaatsen door de onstabiliteit. Daarnaast is het niet verstandig om de Bamboe stengels in de grond te plaatsen dit omdat Bamboe lucht nodig heeft en anders gaat rotten wat de levensduur verkort.

Op de juiste manier een Bamboe tuinschutting plaatsen

Het is dus beter om de Bamboematten tegen een bestaande tuinschutting aan te monteren waardoor de bestaande schutting als stevigheid dient. U kunt dan de Bamboe matten met tyraps, nietjes of ijzerdraden vastmaken op de ondergrond van de schutting. Ook is het mogelijk om de Bamboe tussen 2 pilaren of balken te monteren, zorg dan alleen voor dat de Bamboe stengels vrij van de grond zitten. Ook mag de onderlinge afstand van de pilaren niet te groot zijn ivm de stevigheid. Een andere mogelijkheid is om tussen 2 houten pilaren betongaas netten te bevestigen waartegen u weer de bamboematten bevestigd. Dit laatste is de meest gebruikte toepassing voor het monteren van natuurlijk tuinschutting matten.

Heeft u vragen over de montagen van Bamboe matten, neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail en of telefoon +31 (0) 40 2826082