opc_loader

Menu

9.3 / 10 van 28 reviews

Natuurlijke tuinschutting

Wat is er fraaier in een tuin als een natuurlijke tuinschutting als privacy bescherming? Heb je behoefte aan meer privacy in of rondom jouw tuin of terras? Plaats dan een natuurlijke tuinschutting als erfafscheiding. Door de natuurlijk materialen zoals bamboe, wilg en heide waar deze schuttingen van zijn gemaakt wordt de sfeer in iedere tuin enorm verhoogd. Vooral wanneer een tuin uitkijkt op andere gebouwen of een straat is dit een enorme winst. Na het plaatsen van één van deze schuttingen krijg je het gevoel of je midden in de natuur verblijft i.p.v. midden in een woonwijk. Deze schuttingen sluiten naadloos aan bij de natuurlijke elementen van een tuin zelf zoals planten, struiken en bomen.

Uitvoering van de natuurlijke tuinschutting

Natuurlijke tuinschuttingen zijn zowel op rol als in vaste afmeting verkrijgbaar. Beide uitvoeringen hebben zo hun eigen voordelen qua plaatsing. Zo zijn de vaste schermen ideaal te plaatsen als afwisseling met een planken schutting. De natuurlijke schutting op rol wordt vaak toegepast bij renovatie van een oude tuinschutting of als nieuwe tuin afrastering. Ook is het plaatsen van een natuurlijke tuinschutting een decoratieve oplossing om de tuin meer tot leven te wekken. Het is zelfs mogelijk om de natuurlijke tuinschutting te laten begroeien met onder andere een klimop. Een groot voordeel t.o.v. houten schuttingen is dat natuurlijke tuinschuttingen onderhoudsvrij zijn.  

Montage van de natuurlijke tuinschuttingen

De vaste natuurlijke tuinschermen kun je vrijstaand plaatsen tussen twee palen, hiervoor is geen ondersteuning nodig van een bestaande tuinafrastering in de vorm van een hekwerk. Om een stevig geheel te krijgen bij een natuurlijke schutting op rol is de beste oplossing om een vierkant frame te maken bestaande uit twee palen in de grond die zijn verbonden met een plank bovenop. Het frame hoeft niet dezelfde hoogte te hebben als de natuurlijke schutting, wanneer de hoogte van het frame twee derde betreft van de hoogte van de natuurlijke schutting op rol is dit voldoende sterk om weerstand te bieden tegen harde wind en regen. Tegen dit frame kan dan de natuurlijke schutting van Heide, Wilg of Bamboe geplaatst worden.
Het is uiteraard ook mogelijk een bestaande oude muur of schutting te gebruiken waartegen onze natuurlijke schuttingen worden geplaatst.

Een natuurlijke schutting is een praktische manier om jouw tuin op te fleuren. Bekijk onze milieuvriendelijke natuurlijke tuinschuttingen, zoals riet tuinschuttingen of wilgenafscheidingen of bamboerollen. Ze zijn allen weerbestendig en behoeven geen onderhoud.