opc_loader

Menu

9.3 / 10 van 28 reviews

Rietmat schutting bestellen

Een rietmat bestaat uit zoetwaterrietstengels, die met draad aan elkaar vastgemaakt zijn. In tegenstelling tot een rietplaat kan de mat opgerold worden. Als binddraad wordt door metalen draden bij elkaar gehouden waardoor er een compleet stabiel riet windscherm ontstaat. De afmetingen van een rietmat kunnen variëren.

rietmat schutting bestellen

Rietmatten of rietplaten zijn uitermate geschikt om uw schutting (of dak) te bekleden. Online rietmatten kopen. Rietmatten worden gemaakt van zoetwaterriet. Er bestaan verschillende versies. Riet wordt al sinds mensenheugenis over de hele wereld gebruikt voor diverse toepassingen waarvan dakbedekking natuurlijk de bekendste is. De afstand tussen de ijzerdraden is slechts 10 cm, daardoor ontstaat een stevig product.

Rietmatten ofwel rietrollen zijn zeer geschikt om te laten begroeien met klimplanten voor nog meer privacy en duurzaamheid. Rietmatten zijn ideaal als natuurlijke tuinafscheiding maar ook geschikt om een oude schutting te verfraaien of een lelijke muur weg te werken.

De levensduur van riet is sterk van de constructie en bevestiging. Er moet altijd voor gezorgd worden dat de rietrol of rietmat stevig wordt bevestigd en dat deze niet kan bewegen in de wind. Hierdoor kan schade aan de rol ontstaan en dat verkort de levensduur van uw rietmat schutting.

Onze rietrollen zijn een prachtig en een duurzaam product waar u nog velen jaren plezier van gaat beleven.  

De onderlinge riet schilfers van de rietmat tuinschutting worden door metaaldraden bij elkaar gehouden waardoor er een compleet stabiel riet windscherm ontstaat. Doordat het een natuurlijke tuinhekbekleding betreft is de doorzichtigheid (ook wel de dichtheid van de riet) nooit 100%.

De belangrijkste eigenschappen van onze rietmat schuttingen zijn:

  • Materiaal natuurlijk Riet;
  • Dichtheid 85%;
  • Dikte ongeveer 1cm; 
  • Elke 10cm gegalvaniseerde draad.

Wij kunnen uw rietmat schutting zeer voordelig en op korte termijn leveren. Ook is het mogelijk om in diverse hoogte en breedte afmetingen te leveren. Onze rietmat schuttingen hebben een natuurlijke uitstraling.

Heeft u vragen over de natuurlijke Rietmat als tuinschutting te monteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail en of telefoon +31(0)40-2826082.