opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 32 reviews

Rietmatten bestellen 

Rietmatten bestellen. Het plaatsen van rietmatten in uw tuin zorgt voor een natuurlijke en tropische uitstraling. Of u ze nu plaatst als natuurlijke tuinafscheiding, er een privacyscherm mee maakt of ze tegen het plafond van veranda bevestigt: een rietmat zorgt altijd voor een natuurlijke sfeer. Daarnaast zijn rietmatten goedkoop in aanschaf en zijn ze gemakkelijk te bevestigen.


Een rietmat is een 100% duurzaam natuurproduct, ontstaan als bijproduct van grootschalige rietteelt. Als natuurproduct heeft een rietmat niet het eeuwige leven. Normaliter is die na maximaal 3 a 4 jaar wel aan vervanging toe. Maar als u ze goed onderhoud dan gaan ze veel langer mee.

rietmatten bestellen


Rietmatten als schutting

Rietmatten kunt u gebruiken voor veel verschillende toepassingen. Als u van natuurlijke materialen houdt, dan is een rietmat erg geschikt. U creëert een natuurlijke uitstraling voor uw tuin. Rietmatten bestellen kunt u eenvoudig bij ons doen. Wij, van Tuinhekbekleding.nl, bieden rietmatten van hoogwaardige kwaliteit. Deze verschillende diktes hebben ook verschillende effecten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u het mooier vindt als het riet wat dikker is. Daarnaast hebben we er ook voor gezorgd dat elke mat van goede kwaliteit is.


Rietmat online bestellen

Het mooie van rietmatten is dat ze eenvoudig te bevestigen zijn. Tegen een hekwerk kunt u de rietmat eenvoudig met ijzerdraad vastmaken. Als u de rietmat als tuinafscheiding gebruikt, kunt u ook heel goed planten tegenaan laten groeien. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar het verlengt ook nog eens de levensduur van de rietmat.


U kunt de levensduur van uw rietmat eenvoudig zelf verlengen. Zorg ervoor dat de rietmat geen direct contact maakt met de grond. Plaats ze altijd enkele centimeters boven de grond. Zo beschermt u de rietmat tegen vocht en rot. Laat uw rietmat begroeien. Planten doen het erg goed op riet en ze helpen de levensduur van uw rietmat verlengen.


Er zijn speciale behandelolies in de handel om de levensduur van natuurlijke tuinafscheiding te verlengen, zoals olie voor bamboematten. Deze kunt u ook aanbrengen op uw rieten matten.


Rietmatten trekken geen vervelende insecten aan. Er zullen net zoveel beestjes afkomen op een rietmat als een gewone houten schutting. Rietmatten geven sfeer aan huis en tuin. Omdat rietmatten erg handig in gebruik zijn, kunt u ze op allerlei manieren toepassen. Ook als decoratieve bekleding zijn rietmatten zowel binnen als buiten een echte sfeermaker.


De belangrijkste eigenschappen van onze rietmatten zijn:

  1. Materiaal natuurlijk Riet;
  2. Dichtheid 85%;
  3. Dikte ongeveer 1 cm;
  4. Elke 10cm gegalvaniseerde draad.


Rietmatten worden veelal gebruikt voor afrastering in uw tuin. Is snel en gemakkelijk te installeren en kunnen eenvoudig op maat worden gemaakt. Het is een milieuvriendelijke oplossing voor privacy, erg luik in een tuin, maar ook goed als balkonscherm. Ze zijn relatief nauw gebonden voor een hogere zichtdichtheid en kunnen op elke gewenste maat worden gesneden.


De rietmatten zijn van natuurlijk restmateriaal. Aantrekkelijk voor insecten, vogels en vlinders. Ze worden ook vaak gebruikt om oude hekken te pimpen of voor zonbescherming en decoratie op pergola's of schuilplaatsen. Heeft u vragen over de natuurlijke rietmatten als tuinschutting te monteren, neem dan vrijblijvend contact met ons op.