opc_loader

Onderhoud bamboe

Bamboe is een natuurproduct waardoor het door de verscheidende weersinvloeden (regen en wind) kan verkleuren (vergrijzen). Veel mensen vinden dit niet mooi qua uitstraling van hun bamboemat tuinschutting. Om dit vergrijzingsproces van bamboe te voorkomen of tegen te gaan zijn er speciale onderhoudsproducten op de markt. Het is niet noodzakelijk voor de levensduur van de Bamboe tuinschutting om deze te behandelen, het is puur voor de uitstraling.

Producten ter voorkoming van vergrijzing van de tuinschutting bamboe. Natuurlijk zijn er verschillende onderhoudsproducten op de markt maar een belangrijke eigenschap van een kwalitatief goed onderhoudsproduct is dat deze voorzien moet zijn van plantaardige oliën. Deze plantaardige oliën voeden namelijk de bamboestengels waardoor die zijn oorspronkelijk kleuren behouden en daardoor niet snel zullen vergrijzen. Is uw bamboe tuinschutting al vergrijst? Geen probleem dan kunt u deze weer met een ander onderhoudsproduct ontgrijzen zoals we dat noemen. Hierna kunt u hem weer behandelen met het normale onderhoudsproduct. U zult de bamboematten minimaal 1x per jaar moeten behandelen met het onderhoudsproduct.

Bamboe onderhouden

Het belangrijkste is dat bamboe graag in vochtige bodems wordt gehouden en dit is erg belangrijk om op te letten voor pas geplant bamboe en bamboe geplant in potten. Bamboe gedijt op goede voeding, opnieuw als geplant in potten regelmatig voer gedurende het groeiseizoen belangrijk zal zijn voor de gezondheid van de plant. Het zijn stoere, robuuste planten, ze kunnen worden verwaarloosd en toch overleven, maar als je wilt dat je bamboe gaat bloeien, zullen regelmatig water geven en voeden het werk doen.

Het selecteren van bamboe voor uw tuin of kweekruimte is vrij eenvoudig, slechts een paar eenvoudige regels. Plant bamboe niet in zeer winderige, blootgestelde delen, hierdoor zullen de bladeren verscheuren. En wees ervan bewust dat als bamboe wordt geplant in zeer goed gedraineerde grond, het extra water en voeding nodig heeft.

onderhoud bamboe

Heeft u vragen over het onderhoud van Bamboe, neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail en of telefoon +31 (0) 40 2826082