opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 32 reviews

Onderhoud bamboe

Onderhoud bamboe. Bamboe is een natuurproduct waardoor het door de verscheidende weersinvloeden (regen en wind) kan verkleuren (vergrijzen). Veel mensen vinden dit niet mooi qua uitstraling van hun bamboemat tuinschutting. Om dit vergrijzingsproces van bamboe te voorkomen of tegen te gaan zijn er speciale onderhoudsproducten op de markt. Het is niet noodzakelijk voor de levensduur van de Bamboe tuinschutting om deze te behandelen, het is puur voor de uitstraling.


Producten ter voorkoming van vergrijzing van de tuinschutting bamboe. Natuurlijk zijn er verschillende onderhoudsproducten op de markt maar een belangrijke eigenschap van een kwalitatief goed onderhoudsproduct is dat deze voorzien moet zijn van plantaardige oliën. Deze plantaardige oliën voeden namelijk de bamboestengels waardoor die zijn oorspronkelijk kleuren behouden en daardoor niet snel zullen vergrijzen. Is uw bamboe tuinschutting al vergrijst? Geen probleem dan kunt u deze weer met een ander onderhoudsproduct ontgrijzen zoals we dat noemen. Hierna kunt u hem weer behandelen met het normale onderhoudsproduct. U zult de bamboematten minimaal 1x per jaar moeten behandelen met het onderhoudsproduct.


Bamboe onderhouden

Het belangrijkste is dat bamboe graag in vochtige bodems wordt gehouden en dit is erg belangrijk om op te letten voor pas geplant bamboe en bamboe geplant in potten. Bamboe gedijt op goede voeding, opnieuw als geplant in potten regelmatig voer gedurende het groeiseizoen belangrijk zal zijn voor de gezondheid van de plant. Het zijn stoere, robuuste planten, ze kunnen worden verwaarloosd en toch overleven, maar als u wilt dat u bamboe gaat bloeien, zullen regelmatig water geven en voeden het werk doen.


Het selecteren van bamboe voor uw tuin of kweekruimte is vrij eenvoudig, slechts een paar eenvoudige regels. Plant bamboe niet in zeer winderige, blootgestelde delen, hierdoor zullen de bladeren verscheuren. En wees ervan bewust dat als bamboe wordt geplant in zeer goed gedraineerde grond, het extra water en voeding nodig heeft.


onderhoud bamboe


Bamboe wordt vaak omschreven als zeer duurzaam, maar dit is vooral een verwijzing naar de duurzame groei van de bamboeplant en niet zozeer de duurzaamheid van de bamboestammen.


Correct gebruik, behandeling, onderhoud en zorg kunnen zorgen voor uitstekende duurzaamheid omdat er bamboestructuren bestaan ​​van meer dan 200 jaar oud, maar het is belangrijk dat de eindgebruiker goed geïnformeerd is om het beste uit zijn of haar bamboe te halen. Onderhoud van de bamboe is dus erg belangrijk.


Bamboe moet 3 tot 5 (0.3 = 1 voet) voet uit elkaar liggen om een ​​dicht scherm te vormen. De snellere soorten verspreiding kunnen verder uit elkaar worden geplant, als u bereid bent om iets langer te wachten voordat het scherm wordt gevuld.


Of, als u een onmiddellijk scherm wilt, kunnen sommige soorten heel dicht bij elkaar worden geplant, zolang ze maar wat ruimte hebben om zich in de breedte te verspreiden. De meeste bamboe hebben er geen last van dat ze bijna van achteren worden geplant, maar hun groeisnelheid kan worden vertraagd.


Vanaf een klein formaat, zal de meeste bamboe binnen vijf of zes jaar volwassen zijn. Als een zeer algemene regel wint het klonteren van bamboe ongeveer 1 tot 2 meter hoogte per jaar en krijgen de Running-typen ongeveer 3-5 voet per jaar en spreiden ze zich naar buiten uit met hetzelfde tempo. Hoogte en verspreidingssnelheid is variabel afhankelijk van de soort en het klimaat. Heeft u vragen over het onderhoud van Bamboe, neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail en of telefoon +31 (0) 40 2826082.