opc_loader

Menu

9.4 / 10 van 32 reviews

Schutting horizontaal of verticaal

Er zijn veel schuttingsontwerpen om uit te kiezen, in een reeks kleuren, vormen en maten. Een van de meer moderne benaderingen van schutting houdt in dat de hekstijlen horizontaal in plaats van verticaal worden gemonteerd. Dit is een gestroomlijnd, eigentijds ontwerp dat er op sommige huizen mooi uitziet, maar het is niet geschikt voor iedereen. Laten we de voor- en nadelen van horizontaal schutting eens bekijken, zodat u kunt beslissen of dit voor u werkt.

Als uw huis is gebouwd met strakke lijnen en een strakke geometrie, kan een horizontale schuttingperfect zijn voor u. Dit eigentijdse ontwerp kan een ouderhuis bijwerken, en het kan een huis complimenteren met nieuwbouw. Als u denkt dat verticale schutting te traditioneel lijken, beschouw dit dan als een alternatief.

Het moderne karakter van horizontale schuttingen is mogelijk niet geschikt voor elk huis. Als uw huis een traditionele stijl heeft, bent u misschien beter af met een verticale schutting. We kunnen de horizontale lijnen verzachten met stenen steunpilaren of lichte houtkleuren, maar aan het einde van de dag is het misschien niet ideaal voor uw huis.

Als u wilt laten zien hoe lang en breed uw eigendom is, is horizontaal schutting daar geweldig voor. De berichten trekken een kijker rond de omtrek, die u in uw voordeel kunt gebruiken.

Verticale of horizontale schutting plaatsen

Horizontaal schutting bestaat al jaren, maar het is niet iets dat u elke dag ziet. Als u iets wilt doen dat uw huis in de buurt opvalt, is een horizontale schutting het best. Horizontaal schutting is niet noodzakelijkerwijs moeilijker te installeren dan verticale schutting, maar het vereist meer werk.

De voordelen van een verticale schutting met losse planken.  Wist u dat uw tuin optisch groter lijkt door de planken in verticale richting te timmeren?

  • Steviger dan tuinschermen;
  • Met verticale tuinschutting is het moeilijker om overheen te klimmen door kinderen;
  • Zelf de schuttinghoogte bepalen, 180cm of 200cm;
  • Eenvoudig uit te breiden;
  • U kunt zelf de lengte van uw schutting bepalen, u bent flexibeler dan bij kant en klare 180x180cm schermen;
  • Uw palen zijn mooier in het zicht dan bij horizontale planken schuttingen;
  • Met een verticale planken schutting heeft u maar 1 hoekpaal nodig om de hoek om te gaan met uw schutting, bij horizontale planken schuttingen om en om aan beide zijden gemonteerd is dit altijd een heel gedoe.

Kortom heel veel voordelen! Daarom raden wij een verticale planken schutting juist ook aan!