opc_loader

Menu

9.3 / 10 van 29 reviews

Bescherm je terras tegen wind met een winddoek

Helaas zijn lang niet alle tuinen wind vrij vooral als je een vrijstaand huis hebt. Je terras ligt meestal vrij van beschutting. Een schutting laat vaak alsnog veel wind door. Misschien wil je zelfs helemaal geen schutting en dan is het nog lastiger om bescherming te zoeken in de tuin. In Nederland hebben we vrij veel wind en het is dan niet prettig als je elke keer in de volle wind zit. Je kan zo niet prettig buiten zitten en een boekje lezen zonder dat het boekje de lucht in waait. Het kan een slimme oplossing zijn om je terras te beschermen tegen de wind met een winddoek. Met een speciaal doek kan je het terras uit de wind houden en beschermen tegen windvlagen. Je kan zo weer lekker buiten zitten op je eigen terras.

Winddoek gelijk als privacydoek gebruiken.

In onze webshop verkopen we niet alleen winddoeken, maar ook privacydoeken. Dit zijn doeken die je bijvoorbeeld tegen je schutting aan kan spannen om te voorkomen dat de buren er doorheen kijken. Een winddoek kan eventueel dezelfde functie hebben als een privacydoek. We geven per doek aan of je er doorheen kan kijken. Uiteraard hebben privacydoeken wel een hogere dichtheid, maar je winddoek kan wel een dubbele functie hebben. Je kan zo niet alleen de wind tegenhouden, maar ook het zicht van de buren beperken op je tuin. Als je bijvoorbeeld een winddoek 85% hebt dan wordt het zicht voor de buren tot wel 85% beperkt. Dit is mooi als je bijvoorbeeld een haag laat groeien en je tot die tijd graag wat privacy wil.

Filter zonnestralen met een winddoek.

De meeste winddoeken in ons assortiment zijn gemaakt van HDPE materiaal. HDPE heeft een aantal voordelen als eerste filtert dit materiaal zonnestralen. Als je in de schaduw van het doek gaat zitten dan loop je een minder groot risico op schadelijke uv-stralen. Ondanks dat uv-stralen gefilterd worden komen er wel gewoon lichtstralen doorheen. Je voelt dus nog wel gewoon de warmte van de zon, maar deze is een stuk minder schadelijk dankzij HDPE. Uiteraard is het nog wel steeds een aanrader om jezelf in te smeren met zonnebrand ondanks dat je in de schaduw zit. Naast het filteren van zonnestralen zorgt HDPE ervoor dat het materiaal niet verkleurd. Stel je kiest een zandbruin winddoek, dan heb je over een paar jaar niet ineens een geel winddoek vanwege de zon. De kwaliteit van jouw winddoek blijft zo hoog.

Winddoek online bestellen.

Bij ons kan je online terecht om een winddoek te bestellen. Je kan uit verschillende afmetingen kiezen en zo eventueel je complete tuin omheinen met een winddoek. Eventueel kan je een winddoek ook als tijdelijke schutting gebruiken en hiervoor een heg plaatsen. Je hebt zo toch een beetje privacy in je achtertuin tot het moment dat je haag groot genoeg is. Bestel vandaag nog je eigen winddoek online in onze shop.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.