opc_loader

Menu

9.3 / 10 van 29 reviews

Verticaal tuinieren tegen een schutting of muur.

Verticaal tuinieren kan heel eenvoudig tegen een houten schutting of muur aan. Het is zelfs mogelijk om een tuintje tegen uw balkonhek aan te maken. Deze nieuwe manier van tuinieren wordt ook steeds vaker toegepast in grote tuinen. Bijvoorbeeld om een groene afscheiding te maken van uw houten schutting. Bij het maken van een verticale tuin heeft Rob van Rob’s Grote Tuinverbouwing een stappenplan gemaakt. Met dit stappenplan kan u eenvoudig uw eigen verticale tuin maken. Eventueel kan je ook accessoires kopen waarmee het maken van een verticale tuin een stuk eenvoudiger wordt. U heeft dan al kant-en-klare bakken waarin u de tuin in kan planten.

Verticaal tuinieren tegen uw schutting aan.

Een schutting is ideaal om verticaal tegenaan te gaan tuinieren. Er zit wel één nadeel achter en dat is dat het hout van schutting kan gaan rotten. Vooral als er constant vocht zonder demping tegen de schutting aankomt. U kan dit heel eenvoudig oplossen door plastic folie achter uw verticale tuintje te plaatsen. U kan zo voorkomen dat uw schutting gaat rotten en u kan genieten van de prachtige groene tuin tegen uw schutting aan. Als u een kant en klaar verticaal tuintje aanschaft dan is er vaak wel al rekening gehouden met uw schutting. Uiteraard kan het geen kwaad om er alsnog extra rekening mee te houden.

Planten uitkiezen voor in uw verticale tuin.

U heeft alle benodigdheden in huis alleen nu moet u nog planten uitzoeken. Het is handig om goed na te denken over het formaat van de plant. Niet alle planten zijn geschikt om in de tuin te planten. Bijvoorbeeld als de planten heel groot worden. Of als er veel onderhoud voor nodig is om ze in leven te houden. Het is slim om de eigenschappen van de tuin op een rijtje te zetten. U moet bijvoorbeeld ook nadenken over de stand van de zon. Als er de hele dag schaduw is dan kan u alleen een schaduwplantje tegen de schutting aan plaatsen. Dit zijn wel zaken om mee rekening te houden bij het plaatsen van een verticale tuin.

Verticaal tuinieren zorgt voor extra groenbeleving.

Het is bewezen dat extra groen in onze tuin al snel zorgt voor sfeer en gezelligheid. Met uw eigen verticale tuin kan u eigenlijk heel eenvoudig extra groen planten. Het is bij een verticale tuin wel slim om na te denken over de watervoorzieningen. Sommige bakken zijn zo gemaakt dat u alleen het bovenste plantje hoeft water te geven. De plantjes onder de verticale tuin krijgen automatisch water via het watersysteem dat door de wand heenloopt. Door de plantjes regelmatig water te geven kan u genieten van de extra groenbeleving. U kan al snel een complete groene muur creëren in uw achtertuin. Deze groene muur kan bestaan uit verschillende plantjes waardoor u een speels effect in de tuin krijgt.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.